Nathan Thomas Does Colour

  • The chalkboard wall takes on colourful shapes and patterns. Bright blue creates a striking backdrop to books and vases on display.
  • LEFT Outdoor furniture gives the “Kid’s Study” an indestructible and carefree attitude.
  • The living room beckons, day and night. By day, it’s drenched in natural sunlight. For evening entertaining or quiet, late night readng Nathan provides lamps, sconces and recessed lighting.
  • "By using a variety of fabrics to accent the sisal carpet, the room reflects more depth and substance."
  • Above the credenza and close to the entryway, Nathan places the client’s lithographs from the Beatles’ film, Yellow Submarine. They are framed to suit other accent pieces such as the pumpkin-coloured vintage Danish vase.

PHOTOGRAPHY BY ALEX DUPEUX

When a hip Manhattan family approached Top Design’s Season 2 winner, Nathan Thomas, to rejuvenate their daughter’s bedroom, he was surprised and delighted when the makeover stretched into a redesign of the entire 4000 square foot apartment.

The designer enthuses, “The family gave me complete freedom to update the space and leverage their love of colour. “

Nathan kicked off the project by creating a unique “Kid’s Study.” He added playful flourishes like the chalkboard paint wall, striped carpet and casual, outdoor lounge seating to stimulate activity.

Located in the classic Upper East Side and steps away from the Metropolitan Museum of Modern Art and Central Park, this pre-war residence features ample natural light and handsome coffered ceilings.

Speak Your Mind

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*